Количка
0 продукта
 

Законова проверка на дейността на сайта

 

 
 

ЕЛГИДИУМ ПАСТА АНТИПЛАКА 75МЛ

ЕЛГИДИУМ ПАСТА АНТИПЛАКА 75МЛ
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Цена: 7.80
Наличност: В наличност
Модел: ЕЛГИДИУМ ПАСТА АНТИПЛАКА 75МЛ
Средна оценка: Продуктът няма оценка

Количество: Поръчайте

 

ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 38 мл.

Грижата за венците е от първостепенно значение за здравето на устната кухина, като се има предвид, че проблемите с венците са в основата на 50 % от причините водещи до обеззъбяване. Тези проблеми са свързани с наличието на зъбна плака в ограниченото пространство между зъбите и венците (гингивалните сулкуси).

Значение на ежедневната профилактика за хигиената на устната кухина и зъбите.

Зъбната плака е лепкав, безцветен или белезникав филм, който се образува непрекъснато върху зъбите и венците, най-вече след хранене. Тя се състои главно от слюнка, хранителни остатъци и бактерии. Нейното натрупване в гингивалните сулкуси предизвиква образуването на вещества, които са токсични за венците и зтъканите, поддържащи зъбите. Освен това, зъбната плака се трансформира в зъбен камък, който в голяма степен е отговорен за проблемите на венците.

Първоначалното засягане на венците се нарича гингивит и се характеризира с възпаление, подуване и зачервяване. Възможно е да има и кървене. Гингивигът е обратим процес.

Впоследствие настъпва еволюция към пародонтит. Този процес се характеризира с невъзвратимо увреждане на тъканите, които поддържат зъбите.

Именно затова е от основно значение зъбната плака да се отстранява, чрез добро измиване на зъбите.

Пастата за зъби ELGYDIUM Антиплака съдържа хлорхексидин, както и един много важен минерал - калций.

 

Хлорхексидинът - антисептик на избор

Хлорхексидинът, благодарение на своите антисептични свойства, предотвратява образуването на зъбна плака. Превантивното действие продължава във времето между две измивания на зъбите в резултат на продължителното излъчване на хлорхексидина.

 

Калцият - основен минерал

Калцият благоприятства регенерацията на колагена на венеца и прекратяването на необилното кървене. Освен това, той повишава рН на слюнката, което води до неутрализиране на произвежданите от бактериите киселини.

Пастата за зъби ELGYDIUM Антиплака е специално създадена за уязвими венци.

 

ELGYDIUM Антиплака спомага за запазването на зъбите и венците здрави.

Показания:

Ежедневна хигиена на зъбите и устната кухина;

Профилактика на бактериалната плака;

Профилактика на проблемите на венците.

Начин на употреба:

Пастата за зъби ELGYDIUM Антиплака се използва за ежедневно миене на зъбите и венците, в продължение на 3 минути, след всяко хранене, 3 пъти дневно. Препоръчително е използването на четка за зъби ELGYDIUM с гъвкави власинки, осигуряваща нежно и ефикасно измиване.

 

1. Четкайте вертикално в посока от венците към върха на зъбите.

2. Почистете вътрешната повърхност на зъбите.

3. Завършете миенето с дъвкателната повърхност на зъбите.

 

Съвети за добра хигиена на устната кухина и зъбите:

Мийте зъбите си след всяко хранене (поне 3 пъти дневно);

Използвайте подходяща четка за зъби ELGYDIUM, която позволява почистване на цялата повърхност на зъбите, както и на венците. Сменяйте четката си за зъби поне веднъж на 3 месеца;

Осигурявайте на зъбите си редовен внос на флуор, чрез използването на флуорирана паста за зъби (ELGYDIUM за чувствителни зъби или ELGYDIUM за защита от кариес) и на флуорирана вода за уста (ELGYDIUM флуорирана вода за уста);

За да проверите ефикасността на измиване на зъбите, препоръчително е да използвате индикатор за зъбна плака (Demo-плака), който показва лошо почистените зони;

Редовно се преглеждайте при лекар по дентална медицина (на всеки 6 месеца).

Състав: Вода, Калциев карбонат, Глицерин, Хидратиран силициев диоксид, Натриев лаурил сулфат, Ароматизатор, Chondrus crispus (Карагенан), Бензилов алкохол, Целулозна смола, Хлорхексидинов диглюконат, Лимонен, Метилпарабен, Пропилпарабен, Натриев захарин, CI 77891 (Титаниев диоксид).

 

Туба: 38 ml.

 

Производител: Пиер Фабр Дермо Козметик, Франция.

Добавете коментар
Вашето име:


Вашият коментар: забележка: HTML не се подържа!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода от картинката:

Няма допълнителни картинки за този продукт.