Количка
0 продукта
 

Законова проверка на дейността на сайта

 

 
 

ПОТАСИУМ ЙОДИД СОЛ 2% 10МЛ

ПОТАСИУМ ЙОДИД СОЛ 2% 10МЛ
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Цена: 6.71
Наличност: В наличност
Модел: ПОТАСИУМ ЙОДИД СОЛ 2% 10МЛ
Средна оценка: Продуктът няма оценка

Количество: Поръчайте

 

Състав:

10 мл разтвор съдържа: Potassium iodide 2% (калиев йодид) Sodium thiosulphate (натриев тиосулфат) Sodium chloride (натриев хлорид) Chlorhexidin diacetate (хлорхексидин диацетат) Disodium edetate dihydrate (натриев ЕДТА) Aqua purificata (дистилирана вода) 1мл = 20 капки

 

Индикацнонна група:

Офталмологично антисклеротично средство

 

 

Характеристика:

Активното вещество - микродоза йод - оказва влияние на белтъчния и липидния обмен, леко намалява съсирването й. Локалното прилагане на йод и йодни препарати забавя помътняването и намалението на остротата на зрението при начална старческа катар акта

 

 

Показания:

Калиев йодид подпомага метаболитните и резорбционни процеси в окото при катар акта от различно естество; резорбцията на ексудат при възпалителни процеси и на кръв от Corpus vitreurn; при артфиосклеротични промени на съдовете на ретината и увеята; при миопично-дегенеративни процеси в ретината, катаракти в начален стадий, паренхиматозни кератити.

 

 

Противопоказания:

Калиевият йодид не трябва да се използва в следните случаи:

свърхчувствителност към продукта или към някоя от съставките

- бременност и кърмене

- хронична пиодермия на кожата на лицето

- хеморагична диатеза

- при пациенти с функционални нарушения на щитовидната жлеза

- новородени

Ако някое от гореспоменатите състояния съвпада с вашето или се появи по време на лечението трябва да се консултирате с лекуващия Ви лекар.

 

 

Нежелани реакции:

Продуктът обикновено се приема добре. Непосредствено след прилагането може да се усети слабо парене.След дълго неконтролирано приложение (в прекомерни дози) при чувствителни пациенти може да доведе до така наречения "йодизъм". Той се проявява с дразнене на конюнктивата и изпълването й с кръв, с повишена секреция на сълзи, замъглено виждане, парене и болка, възможно достигане до оток на клепачите (едема на Quinque) и едем на сльзните жлези; по кожата могат да се появят зачервяване, дерматит и пурпураАко се появят някои от гореспоменатите описани нежелани ефекти или други нежелани реакции, информирайте личния си лекар.

 

 

Взаимодействия:

Калиевият йодид може да взаимодейства с други предписани по същото време лекарствени продукти, затова информирайте Вашия личен лекар за всички лекарства, които приемате, приемали сте на скоро или ще приемате с или без лекарско предписание. Ако използвате други лекарствени продукти за очи, консултирайте се с офталмолог за своевременното им използване.

 

 

Дозиране в приложение;

Точната дозировка и продължителността на приемане на продукта се определя се от лекуващия лекар. Обикновено по 1-2 капки 2-4 пъти дневно се капват в очната конюнктивна торбичка.

 

 

Специални предупреждения:

Веднага след употреба на продукта е възможна поява на замъглено зрение, което може да затрудни шофирането и работата с машини. За това, се препоръчва извършването на такива действия да става най-рано 15 минути след прилагането на продукта

По време на използване на лекарствения продукт не се позволява носенето на меки контактни лещи. Твърдите контактни лещи трябва да се свалят и да се поставят отново най-рано 30 минути след прилагането на продукта При спазване на начина на употреба, предозирането е практически невъзможно.

 

Забележка: При случайно поглъщане от дете се посъветвайте с лекар.

 

 

Съхранение:

Съхранява се при температура под 25 °С, далеч от пряко осветяване.

 

 

Предупреждение:

Лекарственият продукт не трябва да се употребява след срока на годност означен на опаковката Отворената опаковка трябва да се употреби за един месец. След всяко прилагане, затворете незабавно шишето. Да се съхранява на недостъпно за деца място!

Добавете коментар
Вашето име:


Вашият коментар: забележка: HTML не се подържа!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода от картинката:

Няма допълнителни картинки за този продукт.